2022-02-07 12:02:49• hírek • Bede Emőke

Megpróbálták kijátszani a határellenőrzést

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Vasárnap reggel, 8 óra 50 perc környékén a petei átkelőnél szolgálatot teljesítő határőrök két személyt vettek észre, akik gyalogosan, az ilyenkor szokásos ellenőrzést kikerülve próbálták meg elhagyni az országot.

A határőrök azonnal feltartóztatták a két személyt. A vizsgálatok során kiderült, hogy egy 39 éves, Iasi megyei férfiről és 17 éves fiáról van szó, akik Lengyelországba szerettek volna eljutni, viszont az apa nem rendelkezett olyan felhatalmazással, mely révén a fiú édesanyja beleegyezett volna abba, hogy gyermeke elhagyhatja az országot. A határrendészet illegális határátlépés kísérlete miatt nyomozást rendelt el.


Nem óhajtott karanténba menni


Valamivel később, 21 óra 45 perc körül a petei határőrök egy újabb gyalogosan érkező, a határrendészet épületeit messziről elkerülő személyre lettek figyelmesek.


Az egyenruhások feltartóztatták a férfit, akiről kiderült, hogy egy 25 éves, Iasi megyei lakos, aki épp Magyarországról tért volna haza.  Annak érdekében, hogy Covid-igazolvány hiányában se kelljen karanténba vonulnia, a fiatal férfi úgy döntött, megpróbálja elbliccelni a határátkeléskor szokásos ellenőrzést. Terve azonban kudarcot vallott, ugyanis a közegészségügyi igazgatóság munkatársai elkülönítést rendeltek el számára, sőt a határrendészet is vizsgálatot indított vele szemben illegális határátlépés kísérlete miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: